当前位置:首页 学习方法 According to an old story, a farmer once f

According to an old story, a farmer once f

发布时间:2023-02-19 15:27:38

题目内容:

According to an old story, a farmer once found that a bag of corn had been stolen from his house. He went to the judge and told him about his loss. The judge ordered all the people of the farm to come before him. He took a number of sticks of equal length and gave one stick to each man.

 He then said, “Come before me again tomorrow. I shall then know which of you is the thief because the stick given to the thief will be one inch longer than the others.”

 The thief was afraid of being found out, and so he cut an inch off his stick. The next day the thief’s stick was found to be one inch shorter than any of the others. In this way the thief was found out, and was at once taken away to prison.

小题1:The judge gave each man a stick _______.

A.to change back the farmer’s corn

According to an old story, a farmer once f

B.to beat the thief

C.as a tool to find out the thief

D.so as to play a game together小题2:Since the thief cut the stick short, ________.

A.he was found out

B.the judge couldn’t catch him

According to an old story, a farmer once f

C.his stick had an equal length with the others’

D.his stick wouldn’t be any longer小题3:The wise way the judge found out the thief in the end was to make ______.

A.the thief cut the stick off

B.the thief cut an inch off the stick

C.the stick grow an inch longer

D.the other’s sticks would become one inch shorter

According to an old story, a farmer once f

正确答案:

小题1:C

小题2:A

小题3:B

答案解析:

小题1:C 推理题。根据文章第2,3段内容,说明判官用木棍作为工具来找到小偷。故C正确。

小题2:A 细节题。根据第三段The next day the thief’s stick was found to be one inch shorter than any of the others. In this way the thief was found out, and was at once taken away to prison.说明正是因为小偷的木棒比别人的要短,所以他才被发现,故A正确。

小题3:B 细节题。根据文章第三段第一行The thief was afraid of being found out, and so he cut an inch off his stick.说明小偷害怕被抓住所以才削短木棒。故B正确。

点评:文章介绍了一个聪明的判官找小偷的故事。本文集中考查细节题,要求考生在阅读时关注重要的地点,人物,和关键点,做好标志,减少回读的次数,提高阅读的效率和速度。

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

温馨提示:
本文【According to an old story, a farmer once f】由作者 安化县马路镇初级中学 转载提供。 该文观点仅代表作者本人, 自学教育网 信息发布平台,仅提供信息存储空间服务, 若存在侵权问题,请及时联系管理员或作者进行删除。
(c)2008-2025 自学教育网 All Rights Reserved 汕头市灵创科技有限公司
粤ICP备2024240640号-6