当前位置:首页 学习方法 CAt one time it was the dream of many litt

CAt one time it was the dream of many litt

发布时间:2023-02-19 15:50:03

题目内容:

C

At one time it was the dream of many little girls to become a nurse. Today, however, America is facing its worst nurse shortage since World War I. Recently about 2,000,000 nurses are needed and 60 percent of all hospitals in the US have shortages large enough to threaten(="say" that you will hurt somebody if they don’t do what you want) the quality of care provided. The demand for nurses spreads widely throughout the nursing field.

What has become of these women in white? The answer lies in not one but several causes. One possibility is the fact that women have greater career options(职业选择). In the past, women who chose to work outside the home had two basic choices: nursing or teaching. Today, more women than ever are in the work force, but their choices have greatly increased. There are women doctors, lawyers, firefighters and police officers. In fact, women today are found in nearly every field of work. Nursing has been left behind, as women move on to jobs with higher pay and greater status(地位). A woman or man in the nursing field is often looked down upon as “just a nurse”. Teachers may be also at fault. Many high school students are actually being steered(劝导) away from nursing, told by teachers that they are “too bright to be a nurse”.

Americans are living longer than ever and requiring more medical attention. In fact, the number of elderly patients has almost doubled in the past twenty years. Obviously a larger population requires more nurses. AIDS and other diseases have caused more and more people to need nursing care. Usually fatal diseases mean long hospital stay, that is to say, more nurses are needed to care for these patients. It is estimated that the demand for nurses will be doubled the supply in the coming ten years.

63. Why is America facing its worst nurse shortage?

A. Because American health conditions are becoming worse and worse.

B. Because more and more women prefer to be teachers and doctors.

C. Because women have been provided with many different jobs.

D. Because women no longer choose to be nurses.

64. The passage tells us that high school teachers are at fault for ___________.

A. not mentioning the worst nurse shortage in the US

B. introducing jobs with higher pay and greater status to their students

C. not asking the government to raise the nurses’ payment

D. persuading the students not to be nurses

65. The author wrote this passage in order to __________.

A. describe the unequal treatment of women in the US

B. warn people to pay more attention to the nursing problem

C. tell us women’s free choice of jobs today

D. call on women not to be nurses

66. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. High school students think themselves too bright to be nurses.

B. Women in the US have greater career choice than those in other countries.

C. Of all the hospitals in the world 60 percent more nurses are badly needed.

D. Nursing used to be a popular job among women.

CAt one time it was the dream of many litt

正确答案:

63---66 CDBD

答案解析:

考点核心:

人物传记类文章的文体特征:

人物传记是记叙文体的一种,主要描写某人的生平事迹、趣闻轶事、生活背景、个性特征、成长奋斗历程等,包含记叙文的时间、地点、人物、事件等要素。其特点是以时间的先后或事件的发展为主线,空间或逻辑线索贯穿文章始终,脉络清楚,可读性较强。

温馨提示:
本文【CAt one time it was the dream of many litt】由作者 浙江省杭州第六中学 转载提供。 该文观点仅代表作者本人, 自学教育网 信息发布平台,仅提供信息存储空间服务, 若存在侵权问题,请及时联系管理员或作者进行删除。
(c)2008-2025 自学教育网 All Rights Reserved 汕头市灵创科技有限公司
粤ICP备2024240640号-6