当前位置:首页 学习方法 It helps us understand the world better if

It helps us understand the world better if

发布时间:2023-02-19 17:06:20

题目内容:

It helps us understand the world better if we know a little geography and have some maps at hand. But with maps in Chinese only, misunderstanding is possible in studying world events. Chinese names are long, hard to pronounce and without meaning to a foreigner. For the opening of the country maps are important and helpful and needed badly.

I wish maps various languages, such as those used in the United Nations, would come out and be sold in all bookstores open to Chinese.

小题1:The writer is mainly talking about ____.

A.geography

It helps us understand the world better if

B.maps

C.Chinese names

D.the opening of the country小题2:Knowing a little geography and having some maps in Chinese only, a foreigner ____.

A.can study world events easily

B.can study world events without misunderstanding

C.can’t study world events without misunderstanding

D.will fell joy in studying world events小题3:What are the difficulties for a foreigner to use a map in Chinese?

A.A foreigner has nowhere to buy a map

B.All the bookstores only open to Chinese.

It helps us understand the world better if

C.The names of Chinese people are long, hard to pronounce and without meaning.

D.The names of places on a map in Chinese are long, hard to pronounce and without meaning.小题4:In the United Nations people use maps in ____.

A.foreign languages only

B.Chinese only

C.various languages

D.English only小题5:According to the passage maps in foreign language are badly needed ____.

A.in a country open to other parts of the world

B.if a country is going to join the United Nations

C.when we are learning geography

D.if there are no maps in bookstores open to Chinese

It helps us understand the world better if

正确答案:

小题1:B

小题2:C

小题3:D

小题4:C

小题5:A

答案解析:

本文讨论了在中国地图上要用多种语言标出具体的名字,方便外国人使用。

小题1:B 主旨大意题。根据文章第一段第二行But with maps in Chinese only, misunderstanding is possible in studying world events.可知本文是关于地图的使用的问题,故B正确。

小题2:C 细节题。根据2,3行But with maps in Chinese only, misunderstanding is possible in studying world events. Chinese names are long, hard to pronounce and without meaning to a foreigner.说明只有中文的地图,外国人是很难理解的,很容易引起误解。故C正确。

小题3:D 细节题。根据文章3,4行Chinese names are long, hard to pronounce and without meaning to a foreigner.说明中文太长,而且中文名也没有什么实际的意义,D正确。

小题4:C 推理题。根据第二段第1行I wish maps various languages, such as those used in the United Nations,说明在联合国的地图上,使用了很多的语言,故C正确。

小题5:A 推理题。根据文章最后一段I wish maps various languages, such as those used in the United Nations, would come out and be sold in all bookstores open to Chinese.说明在一个对外开放的国家,地图上有多种语言是必要的。故A正确。

点评:本文考查细节题为主,细节题可以在文章中直接找到与答案有关的信息或是其变体。搜查信息在阅读中非常重要它包括理解作者在叙述某事时使用的具体事实、数据、图表等细节信息。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法即先读题然后带着问题快速阅读短文找出与问题有关的词语或句子再对相关部分进行分析对比找出答案。

考点核心:

政治经济类文章的概念:

要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外发生的政治经济大事,掌握一定背景知识,对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇。阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系。

温馨提示:
本文【It helps us understand the world better if】由作者 考试与评价七年级版 转载提供。 该文观点仅代表作者本人, 自学教育网 信息发布平台,仅提供信息存储空间服务, 若存在侵权问题,请及时联系管理员或作者进行删除。
(c)2008-2025 自学教育网 All Rights Reserved 汕头市灵创科技有限公司
粤ICP备2024240640号-6