当前位置:首页 学习方法 BHundreds of years ago, Native-American tr

BHundreds of years ago, Native-American tr

发布时间:2023-02-19 17:15:23

题目内容:

B

Hundreds of years ago, Native-American tribes lived in Mexico. The Aztecs built beautiful cities. They had a calendar (历法) and a written language. However, the Spanish destroyed the Aztecs in l521. For the next 300 years, Spain ruled over Mexico. That’s why Mexicans speak Spanish.

Every September l6 the Mexican people hold a celebration in Mexico City, their country’s capital. It is their Independence Day. On that date in 1821 they told Spain they would no longer be ruled. Breaking free from Spain caused a war. When it was over, the Mexicans had their own government. They made their own laws.

Today America and Mexico are friends, but it wasn’t always that way. President James Polk wanted America to reach from the Atlantic Ocean to the Pacific Ocean. He tried to buy what is now the American southwest from Mexico. Mexico would not sell. So from l846 to 1848 Mexico and America fought a war to ascertain where their borders would be. When the war ended, Mexico had lost a lot of land. Now the Rio Grande River forms the border between the two nations. America is on the north side of the river. Mexico is on the south side.

Mexico has mountains and a hot, dry climate. Crops can grow on only a small part of the land. Still, Mexicans grow much of the coffee, oranges, and sugar used in the US. Mexicans have influenced building styles in southwestern US and added words such as patio and canton to American English. Americans also enjoy eating many Mexican foods like burritos, tacos, tortillas, and tamales.

6. According to the passage, what happened second on historical timeline?

A. Mexicans declared their independence from Spain.

B. The Spanish ruled Mexico.

C. The Aztecs lived in Mexico.

D. Americans fought a war with Mexico.

7. The passage says that President Polk wanted ______.

A. the US to expand its borders to the Pacific Ocean

B. Mexico to change its Independence Day to July 4th

C. Mexico to become one of the states of the Union

D. Americans to adopt the Mexican language

8. Another word for the underlined word “ascertain” is ______.

A. inspect B. coverC. change D. determine

9. Mexicans have the following influences on America EXCEPT ______.

A. building styles B. vocabulary C. clothes D. food

10. Before the Aztecs were conquered(征服), these Native Americans probably ______.

A. didn’t speak Spanish B. couldn’t read or write any language

C. didn’t have tools D. didn’t understand the concept of time

BHundreds of years ago, Native-American tr

正确答案:

6—10 BA DCA

答案解析:

考点核心:

政治经济类文章的概念:

要做好这类阅读,平时就要注意了解国内外发生的政治经济大事,掌握一定背景知识,对这类文章的叙述特点及内容安排有一定了解,还要扩展这方面的词汇。阅读这类文章,要抓住文章的核心,即文章整体和各段主要在说什么,也要注意段落之间的逻辑关系。

温馨提示:
本文【BHundreds of years ago, Native-American tr】由作者 彰武县前福兴地九年制学校 转载提供。 该文观点仅代表作者本人, 自学教育网 信息发布平台,仅提供信息存储空间服务, 若存在侵权问题,请及时联系管理员或作者进行删除。
(c)2008-2025 自学教育网 All Rights Reserved 汕头市灵创科技有限公司
粤ICP备2024240640号-6