当前位置:首页 学习方法 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

发布时间:2023-02-19 17:54:48

题目内容:

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

WhenI walked into the house after school, the first thing I noticed was a box with items I recognized

from my dad's office. When he told me that he was laid off, I thought he was joking. Then I noticed his

seriousness and realized he was telling the truth. My father has always been a hard worker. He has prided

himself on his career. 1_____ I guess I had taken his work for granted.

2_____ For starters, he was home all the time. It meant my bed had to be made, my room cleaned up,

and my homework done right after school. I would come home every day to find him at the computer

searching for jobs. 3_____ He seemed down, though he tried to be optimistic. He asked my brother and

me to spend less. I gave up my spending money, which wasn't much. I also found a part-time job.

4_____ He explained that he never wanted to be laid off again, so he was going to start his own business.

Day by day,I watched him build it. One evening I asked if he needed help. "only if it doesn't affect school,"

he said. I showed up at his office the next afternoon, and most afternoons after that for two months.

5_____ The terrible experience for our family taught me how to deal with difficulties. Now I know that

through creative problem-solving, I can always find Plan B. I can ask for help and take risks. What I have

learned from my dad's understanding of business and his work ethic (信条) are two of the most important

lessonsI will ever learn. And they will be my principles for success.

A. Providing for our family has been his joy.

B. I made every effort to solve his problems.

C. I began to notice how losing his job had affected him.

D. My father's unemployment created many changes in our lives.

E. After months of searching, my dad decided to go in a totally different direction.

F. His courage and determination helped him to become successful in his new career.

G. I always knew he was a hard worker, but watching him in action influenced me a lot.

正确答案:

1-5 ADCEG

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

考点核心:

故事类阅读概念:

这类文章一般描述的是某一件具体事情的发生发展或结局,有人物、时间、地点和事件。命题往往从故事的情节、人物或事件的之间的关系、作者的态度及意图、故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。

温馨提示:
本文【根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。】由作者 长丰县城关中学 转载提供。 该文观点仅代表作者本人, 自学教育网 信息发布平台,仅提供信息存储空间服务, 若存在侵权问题,请及时联系管理员或作者进行删除。
(c)2008-2025 自学教育网 All Rights Reserved 汕头市灵创科技有限公司
粤ICP备2024240640号-6